Zonneparken in Nederland gaan Nuon groene stroom leveren

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, heeft met drie zonneparken in Nederland een overeenkomst gesloten om groene stroom aan te kopen. Dit is de eerste keer voor Nuon dat het groene stroom afneemt van een zonnepark uit Nederland, hiervoor was het altijd afkomstig uit Scandinavië en andere Europese gebieden. De zonneparken staan in Middelburg, Emmeloord en Uden.

Productie van energie

De productie in de drie zonneparken is bijna volledig in gebruik. In Middelburg gebeurt dit deze maand nog, Uden start in het begin van de zomer en Emmeloord is al begonnen met het produceren van groene energie. De CEO van Nuon, Peter Smink, zegt het volgende over de overeenkomst: “Met deze investeringen in de Nederlandse stroommarkt zorgen we ervoor dat onze klanten steeds minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen.”

De drie zonneparken zijn goed voor een behoorlijk aantal zonnepanelen, die gezamenlijk circa tienduizend huishoudens van stroom kunnen voorzien. In Uden worden 43.000 panelen geplaatst, in Emmeloord 43.500 en in Middelburg zelfs 55.000 panelen. Dit is in totaal goed voor bijna 40 megawatt.

Energie vergelijken

Wil je zelf ook profiteren van de Nederlandse groene energie van Nuon? Met het vergelijken van energiecontracten kun je kiezen voor duurzame energie van onder andere Nuon en alle andere energieleveranciers. Dit energie vergelijken kan op een website als Energie-Vergelijken.com. Hier kies je gemakkelijk de groenste en voordeligste energiecontracten voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt ook energie vergelijken op www.EasySwitch.nl. Groene energie vergelijken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *