Je hebt het vast weleens meegemaakt. Je zit heerlijk ontspannen thuis op de bank televisie te kijken met een warm kopje thee op een stormachtige vrijdagavond. Het weekend is eindelijk begonnen, maar plotseling begint het zo extreem hard te regenen en begint het dak te kraken. Hierdoor voel je je een stuk minder veilig in huis. Op zulke avonden blijf je waarschijnlijk het liefst binnen schuilen tot het onweer verdwenen is.
De volgende dag merk je op dat er schade aan het dak is ontstaan door de storm en dat de dakgoten loszitten. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd hebben. Maar wat nu? Je woont al een aantal jaar in dit huis en hebt al jaren niet meer geklust, waardoor je al je gereedschap alweer verkocht hebt. Het huren van een reparateur past niet in het budget en je wilt het graag zelf doen. Een belangrijke vraag die gesteld moet worden: hoe kan ik veilig en met zo min mogelijk kosten mijn dakgoot repareren op de hoogte van de zolderkamer? Lees gauw verder over een geschikte en milieubewuste oplossing!
Doe-het-zelf
Mensen houden graag van een schone omgeving, daarom zorgen ze ervoor dat het er binnenshuis altijd top uitziet. Maar vergissen zich daarnaast vaak in het belangrijk onderhoud dat nodig is voor de onderdelen aan het huis zelf. Denk aan: het houtwerk van de buitenmuren die opnieuw geschilderd moeten worden, de camera’s van de beveiligingssystemen of het jaarlijks reinigen van de dakgoten. Het aanschaffen van een steiger zal op termijn de juiste oplossing hiervoor bieden. Het zorgt voor veiligheid en gemak waar een ladder dat niet kan. Het zorgt voor extra stevigheid, waardoor de werkzaamheden nauwkeurig uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan de toekomst en het nodige onderhoudt dat een huis nodig heeft en het voordeel hiervan op de lange termijn. Een punt waarbij rekening moet worden gehouden is dat een steiger altijd gecertificeerd moet zijn, zodat je er volledig op kunt vertrouwen. Meer informatie voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de website van richtlijnsteigers.
Delen is duurzaam
Tegenwoordig wordt het steeds gebruikelijker om via online platforms en sociale netwerken spullen van elkaar te lenen of huren. Het klinkt soms als een geheel nieuw concept, maar het delen van spullen is zeker niet iets nieuws. Denk aan de openbare bibliotheken en het openbaar vervoer die we dagelijks met elkaar delen en toegankelijk zijn voor iedereen. De populariteit van het internet is hard gestegen de laatste jaren, waardoor het makkelijker is geworden om een match te vinden met wie jij spullen kan delen. Delen is daarnaast duurzaam en dus goed voor het milieu. Er hoeven minder producten geproduceerd te worden en het kost minder geld om het een bepaald product zelf aan te schaffen. Het is een ideale manier op goed gebruik te maken van elkaars spullen. Hetzelfde geldt voor een rolsteiger delen met de buren, de hele straat kan ervan profiteren en elkaar met de juiste producten te hulp schieten. Door samen te werken bereiken we veel meer en staan we sterker!